Koolituspäev
Teadlikud valikud toidupoes ja restoranis
Ideaalmaailmas valmistame kõik toidud nullist ja teame täpselt, millist toorainet kasutame ning kuidas seda töötleme. Oleme ju kuulnud, et ’poe valmistoit on kurjast’ ja ’restoranis maitseb toit nii hästi, sest see sisaldab ohtralt võid’! Ometigi tahame ju süüa ka väljas, samuti haarame kiiretel päevadel valmistoidu või poolfabrikaadid poeriiulilt. Õnneks pole kõik nii must-valge ja õigete teadmiste abil saavad teadlikud valikud tehtud nii toidupoes kui restoranis. Just neile teadmistele antud koolitus keskendub. Muu hulgas saame teada, mis peidab end keerukate nimetuste taga tooteetiketil, heidame pilgu valmistoidu tööstusesse ning kuuleme, milliste nippidega tõsta mugavustoodete toiteväärtust.
Koolituspäeval käsitletavad teemad:
- ’Terviktoit vs valmistoit’ – miks on oluline, et menüüs on põhirõhk terviktoidul?
- ”Kas valmistoit saab üldse olla tervislik?” Ehk mida jälgida valmistoitude ja nn poolfabrikaatide valikul. Räägime valmistoitude koostisest, toiteväärtusest ja mõjust tervisele.
- Toidukorraasendajad – mis need on ja millist mõju nende tarbimine meile avaldab?
- Teadlikult toidupoes – kuidas teha kiireid, mugavaid, soodsaid ja tervislikke valikuid?
- Teadlikult lõunarestoranis – mida jälgida toidu valikul? Kuidas saada aimu toidu koostisest ja valmistamise viisist?
- Jagame mõtteid ja inspiratsiooni, kuidas ka lühikesel lõunapausil tervislikult ja maitsvalt süüa ning milliseid toite lõunaks ja vahepaladeks kaasa võtta?
- Kuidas toitu õigesti pakendada, säilitada ja soojendada?
8.7
Koolituse keskmine hinne 10-st
Sul on teadmised ja oskused paindlikuks lähenemiseks toiduvalikute tegemisel erinevates söömissituatsioonides ja ka kiires argipäevas, et valida enda heaks parim.
Koolitustel osalejate tagasiside
"Rahvatervise Akadeemiaga oli ja on suurepärane koostöö, kus täpselt meie vajadustest tulenevalt pandi kokku treening, mis oli äärmiselt huvitav ning sisukas. Koolitus tekitas töötajate seas palju diskussioone ning nii mõnigi neist sai endale nippe, kuidas hakata eluviisi muutma või ka kinnitust, et endaga tuleb olla lahkem ning kannatlikum."
"Täname teid väga informatiivse, kaasahaarava ning professionaalselt läbi viidud koolituse eest. Helmesele on alati olnud väga oluline meie inimeste well-being ning üks suur osa sellest on tasakaalus ja tervislik toitumine. Saime webinarilt kaasa mitmeid elulisi näiteid, asjalikke nippe ning vahvaid retsepte, mida kodus valmistada. Teeksime koostööd ka edaspidi."
"Tervisliku toitumise koolitus oli asjalik ja informatiivne. Saime nippe, kuidas kasulikke toiduaineid enda toidulauale juurde lisada ja ebatervislikke sealt vähemaks võtta. Smuutide valmistamine oli kaasahaarav ja põnev. Lõpptulemusena valmisid väga maitsvad smuutid ja saime uusi teadmisi, mida smuutidesse peale puuviljade lisanditeks juurde lisada."
Koolitaja
Ene Viiard on Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse arendusjuht ning oma igapäevatöös aitab nii Eesti kui ka välismaa ettevõtetel tervislikud tooted tarbijani tuua. Omades kogemusi nii toidutööstuses kui suurköögis, on tal hea ülevaade, mis meie lemmiktoitude koostisesse kuulub ning oskab anda nõu, mida tervislike valikute tegemisel arvesse võtta.
Lisaks on Ene läbinud toitumisnõustaja õppe Rahvatervise Akadeemias ning kuulub Eesti Toitumisnõustajate Ühendusse.
Võta meiega ühendust
Koos saame kokku panna koolituse, mis vastab teie vajadustele.