7
04
2022
Imetamine kui väljakutse
Olles ühe korra juba sünnitanud ja beebi esimesi eluaastaid näinud möödumas, oli teist last ootama jäädes hirm teadmatuse ees olematu. Kuna kõik oli esimesel korral... Loe veel
14
03
2022
Heaolu tähtsus äreval ajal
Tänases ärevas maailmas on ilmselt paratamatu, et muremõtted aina painavad ja stressihormoonid võtavad võimust. Kui ärevust tekitavaid hetki tekib järjepidevalt ja stressifoon ei taandu, on... Loe veel
14
10
2021
Kuidas täisterast, kaunviljast ja pähklitest veelgi rohkem kasu saada?
Me teame, et täisteravili, pähklid ja kaunviljad on väga väärtuslikud ja tervislikud toiduained, mis sisaldavad meile vajalikke vitamiine ja mineraale. Selleks, et neis sisalduvatest toitainetest... Loe veel
22
09
2021
Astelpaju- väge täis kuldne pärl
Sügise saabudes saame rõõmustada ka järjest valmivate marjade üle. Astelpaju (Hippophae rhamnoides) on üks kuldne pärl meie maal. Nimelt on nendes pigem külmemas kliimas kasvavates... Loe veel
2
09
2021
Toitumisõpe koolis teeb terve Eesti terve(ma)ks
Mitmed iseenesest mõistetavad praktilised oskused on tänaseks jõudnud kooliprogrammi – näiteks jagatakse teadmisi, kuidas õigesti hingata ja luua rahulikku meelt (Vaikuseminutid), kuidas püsida aktiivne (Liikumislabor)... Loe veel
22
09
2020
Mis on sinu toidulaua süsiniku jalajälg?
Kas inimene mõjutab kliimat? Kliima soojenemisest on räägitud aastakümneid. Aktivistid on teemale igal võimalusel tähelepanu tõmmanud, kuni Rootsi koolitüdruk Greta Thunberg osutus mõne aasta eest... Loe veel
25
08
2020
Kui puudub teadlikkus – fookuses sportlase söömiskäitumine!
Sportlase söömiskäitumine on teema, millest palju ei räägita. Siiski, aina enam rullub avalikkuse ette lugusid, kus sportlaste eduka karjääri varjus on peidus aastatepikkune probleem söömisega.... Loe veel
31
07
2020
Kiudained ja nende roll soolestiku tervise hoidmisel
70% meie immuunsüsteemist asub seedekulglas ning seetõttu on oluline pöörata tähelepanu soolestiku tervisele. Varasemalt oleme rääkinud hapendatud toitude kasulikkusest, kuna just võimalikult liigirikas mikrobioom hoolitseb... Loe veel
30
07
2020
Miks on toitude hapendamine tervisele kasulik?
Sügise saabudes ning koduste köögiviljade valmides hakkavad perenaised usinasti aias leiduvat head-paremat talveks sisse tegema. Kuidas aga valmistada köögivilju nii, et neist saada maksimaalset kasu?... Loe veel
29
05
2020
Mikrotoitainete roll immuunsüsteemi toetamisel: mineraalained
Eelnevates immuunsüsteemi käsitlevates artiklites oleme kirjutanud, kuidas elustiili ja tasakaalustatud toitumise abil toetada organismi kaitsevõimet ning millised on immuunsuse toimimise seisukohast olulisemad vitamiinid. Nüüd on... Loe veel