+372 5557 4423 siret@rahvatervis.ee

Uudised

Rahvatervise Akadeemia uudised ja toitumisalased artiklid

Millised on sinu ja sinu pere söömisharjumused?

Postitatud18 sept. 2019
Kommentaarid0
Kui teadlikult jälgid sina oma söömisharjumusi? Millal viimati panid sa tähele, kuidas sa sööd? Ma usun, et väga paljud meist oskavad enda juures öelda üht-kaht söömisviga. Nendeks võivad olla kiiresti söömine, enne sööki joomine või kõrvaltegevused söömise ajal. Kas oled tähele pannud, kui sageli Sa söömise ajal telefonis uudiseid või sotsiaalmeediat „scrollid“, ajalehte loed ja telefoniga vestled? Või on Sul kombeks enne sööki tellida sidruniga...
Loe veel

Lõpetas toitumisnõustajate III lend

Postitatud04 sept. 2019
Kommentaarid0
August on Rahvatervise Akadeemias nii alguste kui lõpetamiste aeg: kuu keskel sai tunnistuse toitumisnõustajate III lend ning nädal hiljem alustas uus õhinat täis kursus. 16. augustil, pärast tihedat kooliaastat ja põhjalikku väljaõpet said lõputunnistuse 21 toitumisnõustajat. Palju õnne meie tublidele lõpetajatele: Angelika Randjärv, Anniina Ljokkoi, Diana Liik, Emilia Šventšenite, Erik Šehtman, Ivar Leiten, Jaana Hansman, Janika Kuutok-Ruut, Kadri Sikk, Kaie Kass Agacay, Kaire Rajaver, Kersti...
Loe veel

Miks on toitude hapendamine tervisele kasulik?

Postitatud23 aug. 2019
Kommentaarid0
Sügise saabudes ning koduste köögiviljade valmides hakkavad perenaised usinasti aias leiduvat head-paremat talveks sisse tegema. Kuidas aga valmistada köögivilju nii, et neist saada maksimaalset kasu? Mida annab meile toitude hapendamine? Köögiviljade töötlemine tervist toetaval viisil Kuigi tänapäeval on levinumaks köögiviljade säilitamise ja sissetegemise viisiks marineerimine, ei ole see sama, mis hapendamine (fermenteerimine/kääritamine). Marineerimisel kasutatakse köögiviljade säilitamisel äädikat, soola, suhkrut ning erinevaid maitseaineid ja vürtse. Hapendamisel...
Loe veel

5 toitumissoovitust edukaks esinemiseks

Koolitusel on eduka esinemise eelduseks hea mälu ning terav mõttelend, et õigel ajahetkel olulised teadmised meelde tuleksid. Samal ajal võib koolitaja töö olla ka füüsilist pingutust nõudev, kui on vaja 8 tundi auditooriumi ees seista ja seda ehk mitu päeva järjestki. Millised peaksid olema koolitaja toiduvalikud edukaks koolituspäevaks, et ka kogu kehaenergia vajadus saaks kaetud? Käesolevas artiklis on välja toodud 5 toitumissoovitust, kuidas koolituspäeval nii...
Loe veel

Toitumisnõustaja on iga aastaga üha nõutum spetsialist

Oleme jõudnud ajahetke, kus enam ei tule kellelegi üllatuseks info liigse kehakaaluga inimeste osakaalu tõusust Eestis. Teistest haiguslikest seisunditest rääkimata. Kui 2004. aastal oli Eestis ülemäärase kehakaaluga 43% täiskasvanud rahvastikust, siis 2014. aastal oli nende inimeste osakaal juba 52%. Samal ajavahemikul on pea kahekordistunud ka ülemäärase kehakaaluga laste osakaal (Tervise Arengu Instituut, 2017). Öeldakse, et tervis on meie endi kätes ja oma õnne eest vastutab...
Loe veel

Lapsed ja noored kokkama – ja kuidas veel!

Postitatud20 juuni 2019
Kommentaarid0
Mul on olnud suur rõõm ja au käia sellel talvel ja kevadel lisaks igakuistele kokkamisklubi kooskäimistele paljudes koolides, lasteasutustes ja noortekeskustes kokkamas ja töötubasid läbi viimas. Ning teate, millise energiaga ma sealt alati lahkun? Poolteist tundi vahvaid tegevusi ja toiduvalmistamist mööduvad lennutiivul! Veelgi enam – sel ajal, mil ma lastega koos olen, näen nende silmis uudishimu, vaimustust, rõõmu ja küsimusi. Rõõmu sellest, et nad saavad...
Loe veel