KategooriaTäienduskoolitus
Toimumisaeg09.02.2019 - 01.03.2019
Hind78€
OstaRegistreeru
Toidutehnoloogia

Koolituse eesmärk on anda praktilised teadmised pakendimaterjalide, pakendamismeetodite ja toiduvalmistamise viiside mõjust toidu kvaliteedile ning tervisele. Juttu tuleb ka toidu valmistamisel ja säilitamisel kasutatavatest materjalidest nagu foolium, küpsetuspaber ja muud materjalid ning nende mõjust. Koolituselt saadavad teadmised on vajalikud nii igale toitumisspetsialistile kui ka tavatarbijale ja koduperenaisele.

 

Õppekava koostamise alus:

Toitumisnõustaja, tase 5 kutsestandard, kompetents B.2.3 ja Toitumisterapeut, tase 6 kutsestandard, kompetents B.2.3.

Sihtgrupp:

Toitumisnõustajad, toitumisterapeudid ja teised huvilised.

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • pakendite kvaliteedimärgid;
  • enamlevinud pakendimaterjalide ohutus, hügieen, taaskasutamine, mõju toidu kvaliteedile ja toitainete sisaldusele ning inimese tervisele;
  • pakendamismeetodid ja nende mõju toitainete sisaldusele ning tervisele;
  • toidu töötlemismeetodite (sh kiiritamine, lüofiliseerimine, mikrolaine, kuumutamine) mõju toitainete sisaldusele ja tervisele;
  • toidu valmistamisel ja säilitamisel kasutatavad materjalid (sh foolium, küpsetuspaber, küpsetuskomm jm) ning nende mõju.

Õpiväljundid:

Pärast koolituse läbimist õppija teab:

  • enamlevinud kvaliteedimärgiseid ja pakendimaterjale;
  • pakendite taaskasutamise tsüklit, vajalikkust ja võimalikkust;
  • pakendimaterjali ohutuse ja mõju kohta inimese tervisele;
  • erinevaid pakendamismeetodeid ja nende mõju toitainetele ja tervisele;
  • tavapärasest erinevaid töötlemismeetodeid ja nende mõju toitainetele ning tervisele;
  • valkude ja rasvade muutumise põhjuseid toiduainete töötlemise käigus;
  • kuidas valida rasvainet lähtuvalt töötlemismeetodist ja toiduainest;
  • igapäevaseks toidu valmistamiseks ja säilitamiseks kasutatavaid erinevaid materjale ning nende mõju toitainetele ning tervisele.

Õppekavaga saad tutvuda SIIN.

Koolituse maht:

26 ak tundi, sh 8 kontakttundi.

Koolitaja:

Raili Saar on omandanud Eesti Maaülikoolis lihatehnoloogia magistrikraadi ning on täiendanud end erinevatel toiduainete tehnoloogia, ettevõtluse ja õpetamise alastel koolitustel. Ta on töötanud nii era- kui riigisektoris, sealhulgas Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonnas kui ka Tartu Kutsehariduskeskuse toiduainete tehnoloogia osakonnas. Toiduteadus ja –tehnoloogia ning koolitamine ongi Raili jaoks suurepärane kaks ühes kombinatsioon, mis paneb silma särama ja südame kiiremini põksuma.

Osalustasu:

koolituse osalustasu on 78* € (EÕL ja ETNÜ liikmetele -5%).

Korraldaja poolt on tagatud kohvipaus ning paberkujul koolitusmaterjalid. Osaleja saab tunnistuse 26 täiendkoolitustunniga.

*Hind sisaldab käibemaksu.

Füüsilised isikud saavad taotleda Maksu- ja Tolliametilt tulumaksutagastust 20%.

Rahvatervise Akadeemia (Nutrilligent OÜ) on Eesti Töötukassa koolituskaardi koostööpartner.

Toimumiskoht ja -aeg:

koolitus toimub 9. veebruaril kell 14.00 – 17.15 ja 01. märtsil 2019 kell 14.00 – 17.15 TALLINNAS, RA Koolitused õppeklassis.

Kohaletuleku juhised on leitavad SIIN.

Registreeru koolitusele

*Registreerumine on avatud 5. veebruarini 2019 või kuni kohti jätkub. Koht koolitusele on broneeritud peale osalustasu laekumist.

 

Tutvu Töötukassa toetusvõimalustega töötavale inimesele:

Õpi toitumisnõustajaks

 

 

 

 

 

Tsükkel 1
Final Quiz